دانشگاه مانش یا موناش انگلیسی: Monash University; /ˈmɒnæʃ/ یک دانشگاه تحقیقاتی عمومی در ملبورن استرالیا بوده که در سال ۱۹۵۸ میلادی تأسیس شده و دومین دانشگاه قدیمی ایالت ویکتوریا میباشد. این مرکز علمی علاوه بر عضویت در گروه ۸ (دانشگاههای مطرح استرالیا)، از اعضای انجمن مؤسسات آموزش عالی جنوب شرق آسیا میباشد و بیشترین تعداد متقاضی آموزش را در ایالت ویکتوریا به خود اختصاص دادهاست. موناش خانه امکانات پژوهشی بزرگی از جمله سینکروترون استرالیا و مرکز سلولهای بنیادی استرالیا میباشد. این دانشگاه دارای مراکز متعددی بوده که شامل ۵ مرکز در ایالت ویکتوریا (کلایتون، کالفیلد، برویک، پنینسولا، پارکویل) و مراکزی در مالزی، ایتالیا، هند، چین و آفریقای جنوبی میباشد.
رنکینگ:
در رتبهبندی دانشگاههای جهان در سال ۲۰۱۹ که توسط QS صورت گرفتهاست دانشگاه مانش در رتبه ۵۹ جهان و ششم استرالیا قرار دارد و براساس ردهبندی مؤسسه تایمز این دانشگاه در رتبه ۸۴ برترین دانشگاههای دنیا قرار دارد.
پردیس ها:
کلایتون Clayton
پردیس Clayton مساحتی بیش از ۱٬۱ کیلومتر مربع را پوشش میدهد و بزرگترین پردیس دانشگاه مانش است. در این پردیس دانشکدههای هنر، اقتصاد و کسب و کار، آموزش، مهندسی، فناوری اطلاعات (IT)، حقوق، پزشکی، علوم بهداشت و پرستاری و علوم قرار دارند
کالفیلد Caulfield
پردیس کالفیلد دومین پردیس بزرگ دانشگاه مانش است. این دانشگاه طیف گستردهای از برنامهها را از طریق دانشکدههای هنر، طراحی و معماری هنر (MADA)، کسب و کار و اقتصاد، فناوری اطلاعات و پزشکی، علوم بهداشت و پرستاری ارائه میدهد
پردیس پارک ویل
دانشکدههای داروسازی و علوم دارویی دانشگاه موناش در این پردیس قرار دارند.
پردیس پنینسولا
این پردیس از لحاظ بزرگی سومین پردیس دانشگاه موناش است که دورههای کارشناسی و تحصیلات تکمیلی رشتههای مرتبط به تجارت، آموزش و بهداشت در این پردیس ارائه میشود.
دانشکده ها:
دانشگاه مانش دارای ۱۰ دانشکده میباشد که شامل گروههای آموزشی و مراکز پژوهشی هشتند. این دانشکدهها عبارتند از
- دانشکده طراحی و معماری (MADA)
- دانشکده هنر
- دانشکده تجارت و اقتصاد
- دانشکده آموزش و پرورش
- دانشکده مهندسی
- دانشکده فناوری اطلاعات
- دانشکده حقوق
- دانشکده پزشکی، پرستاری و علوم بهداشت
- دانشکده داروسازی و علوم دارویی
- دانشکده علوم
مرکز مطالعات جنسیت و پژوهشهای جنسیتی (CWSGR) دانشگاه موناش (Monash University) استرالیا در سال ۱۹۸۷ و در دانشکده علوم اجتماعی این دانشگاه که خود بخشی از دانشکده هنر در پردیس کلیتون موناش است، راهاندازی شد. تاریخچه این مرکز گویای گرایشهای فمینیستی و باور به ارائه این دیدگاهها در سیستم آموزشی است. مرکز مطالعات جنسیت و پژوهشهای جنسیت برای اولین بار در سال ۱۹۹۷بهطور مستقل شروع به کارکرد. طبق ادعای سایت CWSGR، تمامی فارغالتحصیلان آن در سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱ موفق به کسب درجه دانشیاری شدهاند. محوریت بحثهای پژوهشی مرکز مطالعات زنان و پژوهشهای جنسیت دانشگاه موناش به پنج حوزه اصلی تقسیم میشود: جنسیت، حقوق بشر و خشونت؛ جنسیت، سلامت و شادابی؛ طبیعت و پایداری؛ جنسیت، فرهنگ، بازنمایی، و رسانه؛ و اشتغال، خانواده، جامعه
بورسیه در دانشگاه موناش:
در این دانشگاه سالانه بیش از 100 بورسیه تحصیلی و 300 کمکهزینه در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکترا
ارائه میشود. برخی از این بورسیهها به شرح زیر میباشند:
بورسیه دورههای ارشد تحقیقاتی و دکترا:
بورسیه MGS
این بورسیه هزینه زندگی و همچنین درازای کار تحقیقاتی ماهیانه دستمزد میپردازد. آخرینمهلت ارسال 31 اکتبر هرسال میباشد. این بورسیه به دانشجویان بومی نیز تعلق دارد. سالانه به حداکثر 145 نفر این بورسیه اهدا میشود.
بورسیه سر جیمز مک نیل
این بورس تنها برای دوره دکترای پزشکی، مهندسی، علوم پایه و موسیقی میباشد. این بورسیه هزینه زندگی و همچنین درازای کار تحقیقاتی ماهیانه دستمزد میپردازد. آخرینمهلت ارسال 31 اکتبر هرسال میباشد. این بورسیه به دانشجویان بومی نیز تعلق دارد. سالانه تنها به یک نفر این بورسیه اهدا میشود.
بورسیه MDS و MRS
این بورسیه هزینه زندگی و یا شهریه دانشگاه را میپردازد به همراه دستمزد ماهیانه. مدارک را میتوانید در هرزمانی در سال ارسال نمایید. این بورسیه به دانشجویان بومی نیز تعلق دارد. تعداد افرادی که این بورس را دریافت میکنند متغیر است.
بورسیه IPRS
این بورسیه تنها خاص دانشجویان خارجی است و شهریه دانشگاه را میپردازد به همراه بیمه دانشجویی. آخرینمهلت ارسال 31 اکتبر هرسال میباشد. این بورسیه سالانه به 20 نفر اهدا میشود.
بورسیه MIPRS
این بورسیه نیز خاص دانشجویان خارجی میباشد و شهریه دانشگاه را میپردازد به همراه بیمه دانشجویی. آخرینمهلت ارسال 31 اکتبر هرسال میباشد. این بورسیه سالانه به 70 نفر اهدا میشود.
بورسیه JASON
این بورسیه خاص دانشجویان خارجی است و مبلغ هزینه پرداختی بسته به رشته و دانشگاه متفاوت میباشد.
کتابخانه ها و گالری:
کتابخانه دانشگاه موناش
کتابخانه دانشگاه موناش در حال حاضر چندین کتابخانه را در تمامی دانشگاه های خود اداره می کند که شامل بیش از 3 قاره است. کتابخانه دانشگاه موناش بیش از 3.2 میلیون مورد دارد.
مجموعه کتابهای نادر
مجموعه کتابهای نادر که در کتابخانه Sir Louis Matheson در پردیس کلینتون واقع شده است شامل بیش از 100،000 مورد است که به دلیل سن، منحصر به فرد بودن یا زیبایی فیزیکی ارزش دارند که توسط کارکنان و دانشجویان موناش قابل دسترسی است. این مجموعه در سال 1961 آغاز شد، زمانی که کتابدار دانشگاه نسخه های اصلی را جاناتان سویفت و برخی از معاصرانش خریداری کرد. این مجموعه در حال حاضر شامل مجموعه ای از عکاسی، کتاب های کودکان، ادبیات انگلیسی و فرانسوی قرن های هفدهم و هجدهم، دستنوشته های اصلی و جزوه ها است. نمایشگاه های مختلف در طول سال در کتابخانه های نادر منتشر شده اند
موزه هنر موزه دانشگاه موناش
موزه هنر موزه دانشگاه موناش (MUMA) در سال 1961 تأسیس شد و در کالج پردیس کالفیلد واقع شده است. تأسیس موزه منعکس کننده تمایل موسسین دانشگاه به دانشجویان برای به دست آوردن یک آموزش گسترده، از جمله قدردانی و درک هنرها بود. مجموعه آن در حال حاضر به بیش از 1500 آثاراز جمله هنرمندان مختلف از جمله آرتور بوید، ویلیام دوبل، سیدنی نولان، هوارد ارکلی، تریسی موفات، جان پرچال، فرد ویلیامز و بیل هانسون تبدیل شده است. در حالی که تمرکز گالری بر هنر معاصر استرالیا، تعدادی از آثار و نمایشگاه های بین المللی را در بر می گیرد. این میزبان نمایشگاه های منظم است که برای دانشجویان و کارکنان موناش، و نیز عموم مردم است. مربی فعلی موزه روز شارلوت است
گالری MADA، دانشگاه موناش
گالری MADA که از سال 1999 تا 2012 به عنوان گالری دانشکده شناخته می شود، یک گالری هنری معاصر است که در کالج کالفیلد دانشگاه قرار دارد. نمایشگاه رسانه های گوناگون از جمله نقاشی، پرده، چاپی، سرامیک، جواهرات، فتومدی، طراحی صنعتی، طراحی تعامل، معماری، رسانه های دیجیتال و نصب و راه اندازی از هنرمندان و طراحان داخلی و بین المللی، گالری عمومی صورت دانشکده هنر، طراحی و معماری. هنرمندان برجسته گذشته شامل بیل ویولا، هانا ویلک، بروس نومان، الکس مارتینیس رو، آرتور بید، کارل مارتینز، آدام کریسخانک، ناتان گری، سونیا لبر و دیوید چسورث، جیل اور و نوبحيرو شومورا بودند. گالری MADA به طور منظم با دیگر موسسات هنری و موزه ها برای ارائه جدیدترین هنر معاصر همکاری می کند.
ارسال دیدگاه